dilluns, 5 d’abril del 2010

O Curupira

curupira é um ser fantástico, que segundo a crença popular, habita em florestas, sua função é a de proteger as plantas e os animais, além de punir quem os agredir.

En Curupira es un dimoniet que viu als boscos, la seva funció es protegir les plantes i els animals i castigar als que els hi fan mal per plaer

O curupira é descrito como um menino de estatura baixa, cabelos cor de fogo e pés com calcanhares para frente que confundem os caçadores.

Es representat com un nen menut de cabell pel roig i els peis girats, de forma que quan camina sembla confondre als caçadors


Dificilmente é localizado pelos caçadores, pois seus pés virados para trás servem para despistar os perseguidores, deixando rastros falsos pelas matas. Além disso, sua velocidade é surpreendente, sendo quase impossível um ser humano alcançá-lo numa corrida.

Els caçadors son despistats perque deixe emprentes que semblen que van al inrevés.A més a més te una velocitat que els humans no el podriem agafar en una carrera.Es molt curiós i el pots enganyar amb jocs que el despistin.